Dry Needling

Wat is Dry Needling?

Dry Needling wordt in mijn praktijk toegepast om acute spierproblemen te bestrijden of chronische pijnklachten te verminderen.

Download hier het rapport over Dry Needling

Om dit te kunnen bewerkstelligen worden volgens vastgestelde patronen acupunctuur naalden in huid, spieren of zenuwen geplaatst. Dit heeft tot gevolg dat op deze plaatsen direct een stimulatie van bloed- en zuurstoftoevoer plaats vindt die er voor zorgt dat spieren en zenuwen weer naar behoren gaan functioneren en ontspannen.

DN_Nekinsertion

Acute spierproblemen n.a.v. een blessure

Bij acute problemen naar aanleiding van een blessure, spierverrekking of overstrekking worden de naalden direct in de aangedane spier of spiergroep geplaatst. Hierdoor wordt dit gebied gestimuleerd en komt de spier weer in een normale staat. Het aanprikken van spieren is over het algemeen pijnloos en er wordt niet zoals bij sommige fysiotherapeuten pompend (zie filmpje) geprikt maar er worden juist meerdere naalden geplaatst waardoor het comfortabeler voor de cliënt is. Ook wordt er op deze single action manier geen schade aan spieren, weefsel of bloedvaten aangebracht die pijnlijke gevolgen heeft. Bij het prikken in de “triggerpoint” kan dit even een schokje “twist” geven en dit betekent dat de kern van het probleem is geraakt. De spier zal nu direct ontspannen en het herstel begint.

Soms voelt u dat u het warm krijgt en zelfs een beetje gaat transpireren. Sporadisch komt het voor dat u zich een beetje naar voelt. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken, dit verdwijnt ook snel weer. In de eerste behandeling zal ik eerst alles met u doornemen en beginnen we rustig aan met met aanprikken van een spier zodat u ervaart hoe het voelt, langzaam wordt de behandeling dan verder uitgebouwd.

Behandeling van chronische pijn

Dry Needling kan een positieve bijdrage leveren als u lijd aan chronische pijn. Deze pijn kan veel oorzaken hebben zoals o.a. Fybromyalgie, Migraine, Parkinson, Scoliose, Kanker, Hoofdpijn, Stress. Het doel van Dry Needling in deze gevallen is om invloed op het centrale zenuwstelsel uit te oefenen. Dit gebeurd d.m.v. het behandelen van zenuwbanen in uw lichaam, dus niet specifiek op de plaatsen waar de pijn zit. De meest voorkomende behandel plaatsen zijn onderarm en onderbeen, hier lopen een aantal belangrijke zenuwbanen die direct invloed hebben op het centrale zenuwstelsel waar ook de pijn registratie plaats vind. De behandeling wordt over het algemeen met korte naalden uitgevoerd die 20 minuten blijven zitten om het lichaam optimaal te laten reageren.zenuwstelsel

Ik ben gecertificeerd om Functional Integrated Dry Needling for Pain Management toe te passen en ben opgeleid door dr. Mark Scappaticci Bsc, DC, IDNI, RFCCS bij Human Motion in Laren.

certificaat